Så värt att dela med er alla

Stark och modig är min vän Nina Wahlin

“Dagens skarpaste attack mot SD:s människosyn kom från Centerpartiets @Spirande [ aka Nina Wahlin ] ”

Och fullmäktige utbrast i applåder.

Efter anförandedet följde ett långt och intensivt replikskifte.

Ordförande, fullmäktige, alla Södertäljebor och alla som tar del av webbsändningen.
Världen blir bättre. Ja, ni hörde rätt. Mödradödligheten har sjunkit, medellivslängden är längre , fler barn överlever, fattigdomen har minskat och färre dör i krig. Detta är globalt. Ser vi till Södertälje ~ Fler har egen försörjning, fler har arbete och skolresultaten har höjts. Är vi nöjda? Svar absolut Nej. Både lokalt och globalt finns oerhört mycket mer att göra. Globalt ~ Krig, människor på flykt, klimathot osv. Lokalt ~ utanförskap, bostadsbrist, arbetslöshet osv, Men jag vädjar till er Ordförande, fullmäktige, Södertäljebor och alla som tar del av denna fullmäktigedebatt: Sträva efter att se vår positiva utveckling och låt oss bygga vidare på den för att kunna förändra allt som behöver bli bättre. Att som populister endast pumpa ut katastrofscenarier gynnar endast dem som driver politiken med rädsla och målar upp en målgrupp som syndabock. Många med mig förfasades över att Trump vann i USA, Det styr vi ej styr över i Sverige eller Södertälje Men här styr vi över vem som kan påverka vår egen vardag direkt, vem som ska ha makt i kommunen.
Jag yrkar å det bestämdaste avslag på Sverigedemokraternas rasistiska sk budget. Att ha ett mångkulturellt bokslut som förslag i den sk budgeten är mer än osmakligt. Centerpartisten & tidigare fullmäktigeledamot Johanna Gestlöf Lundgren tydliggjorde detta 2015 här i fullmäktige med orden ~ Vad kostar rasismen och samtliga partier förutom realist partiet debatterade hårt och hederligt mot rasismen. Sverigedemokraterna vidhåller idag 2016 i sin sk budget sitt förslag på mångkulturellt bokslut. Vem har skrivit SD rasistiska sk budget? Har inte Beata Kuniewicz som gruppledare det slutliga ansvaret? Vet ens någon inom SD här i Södertälje vad de själva menar? Vilar de sig mot SD principprogram om Assimilation?! Vem gäller det? Min dotter med oro över vad som ska hända henne och hennes pappa om SD får makten? Är det min vän Steven från USA? Susheel från Pakistan eller Ara från Irak eller Kirsten från Tyskland. Är det vem de är? Vad de gör? Vad och vem är det som avgör vem och vad som sk beräknas? Under 50-talet i Sverige räknades människans värde utifrån om människan sk bidrog till samhället. De som Ej ansågs bidra utan tära på staten de fick bidra genom att forskningen gjorde försök på dem likt djurförsök för statens vinning. Idag 2016 har vi en värdegrund där alla människor har samma värde, där vårt värde ligger i vårt unika varande som i sig bidrar till den helhet vi kallar mänsklighet oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Vad mer vill ni göra sk bokslut på SD? Vem är olönsam eller lönsam i er värld? Vem och vad står på tur efter Det ni kallar ett Mångkulturellt bokslut? Jag yrkar å det bestämdaste avslag på SD rasistiska och människofientliga sk budget och bifall till öppenhet, mångfald och en värdig människosyn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *